Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Zencefil ve Sarımsak Sosu
- 2 diş sarımsak
- 20 g taze zencefil, dilimlenmiş (2 mm)
- 25 g taze soğan, beyaz ve yeşil kısımları, dilimlenmiş (yakl. 3 cm)
- 50 g sıvı yağ
- ¼ tk tuz
Taze Chili Sosu
- 40 g chili biberi, çekirdekli, küçük parçalara bölünmüş
- 2 diş sarımsak
- 15 g taze zencefil, dilimlenmiş (2 mm)
- 15 g pirinç sirkesi
- 10 g taze sıkılmış limon suyu
- 10 g susam yağı
- 20 g soya sosu, light
- ¼ - ½ tk şeker
- 2 - 3 tutam tuz
Hainan Usulü Tavuklu Pilav
- 300 g yasemin pirinci
- 600 - 800 g tavuk budu, derili, kemikli
- 20 g taze zencefil, parçalara bölünmüş
- 80 g taze soğan, parçalara bölünmüş (4-5 cm)
- 1200 - 1300 g su veya maks. seviyesine gelene kadar su
- su, buzlu su yapmak için
- buz küpü, buzlu su yapmak için
- 2 diş sarımsak
- 20 g sıvı yağ
-
½ - 1
tk ev yapımı tavuk bulyon ezmesi
veya ½ küp tavuk bulyon (0.5 lt için) - 1 tk tuz
- 1 yk taze soğan, beyaz ve yeşil kısımları, ince doğranmış
- 2 - 3 yk soya sosu
- 1 tk susam yağı
- 1 - 2 tutam susam, kavrulmuş
- salatalık, temizlenmiş, soyulmamış, dilimler halinde kesilmiş, servis için
- kızarmış soğan, hazır, serpmek için (isteğe bağlı)
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porsiyon
- Kalori
- 2781.6 kJ / 664.8 kcal
- Protein
- 26.2 g
- Karbonhidrat
- 56.3 g
- Yağ
- 36.8 g
- Doymuş Yağ
- 6.8 g
- Lif
- 2.1 g
- Sodyum
- 1112.7 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
/search/tr-TR?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r755720