Uyumlu sürümler
Filet z białej ryby (sous-vide) z pieczonymi warzywami (z osłoną noża miksującego)
Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 150 g korzenia selera, pokrojonego na ok. 2 cm kawałki
- 150 g korzenia pietruszki, pokrojonego w ok. 1 cm plastry
- 250 g marchewki, pokrojonej na ok. 1 cm plastry
- 700 g ziemniaków, pokrojonych na ok. 2 cm kawałki
- 25 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do skropienia
- 4 ząbki czosnku (2 pokrojone w 0,5 mm plastry, 2 przekrojone na pół)
- 1 łyżeczka suszonych płatków chili
- 1 łyżeczka oregano, suszonego
- 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
- 1 łyżeczka soli, plus 4 szczypty do oprószenia ryby
- 4 filety z ryby o białym mięsie (ok. 150 g, 2 cm grubości każdy)
- 4 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego, plus dodatkowa ilość do skropienia
- 4 gałązki rozmarynu, świeżego, dł. ok. 15 cm
- 1400 - 1500 g wody
- 1 cytryna, ekologiczna, pokrojona w ćwiartki
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porcję
- Kalori
- 1728.3 kJ / 413.1 kcal
- Protein
- 38.5 g
- Karbonhidrat
- 46 g
- Yağ
- 9.9 g
- Doymuş Yağ
- 2.1 g
- Lif
- 8.6 g
- Sodyum
- 940.3 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
/search/tr-TR?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r752718