Cihazlar ve Aksesuarlar
Baklava
Hazırlık 2sa
Toplam 6sa 30 dk
20 porsiyon
Malzemeler
Baklava Hamuru
-
süt140 g
-
sıvı yağ120 g
-
yumurta1
-
yumurta sarısı1
-
sirke15 g
-
yoğurt45 g
-
un450 g
-
tuz1 tutam
-
kabartma tozu1 paket
-
buğday nişastası bezelerin arasına serpmek ve bezeleri açmak için (bk. Öneriler)
Baklavanın Hazırlanması
-
ceviz400 g
-
tereyağı oda sıcaklığında, tepsiyi yağlamak için ekstra tereyağı250 g
-
sıvı yağ150 g
-
buğday nişastası bezelerin arasına serpmek ve bezeleri açmak için (bk. Öneriler)
-
şeker510 g
-
su800 g
-
limon1 dilim
Zorluk
ileri seviye
Besin Değeri şuna göre 20 porsiyon
Protein
65 g
Kalori
43701 kJ /
10445 kcal
Yağ
725 g
Lif
51 g
Karbonhidrat
1037 g