Cihazlar ve Aksesuarlar
Zencefilli Bezelye Çorbası, Brokoli Eşliğinde Limonlu Somon
Hazırlık 25 dk
Toplam 50 dk
4 porsiyon
Malzemeler
-
zeytinyağı80 g
-
soya sosu50 g
-
½ tk toz şekeresmer şeker½ tk
-
limon kabuğu, sarı kısımları rendelenmiş½
-
limon suyu25 g
-
somon fileto, derisiz, kılçıksız (her biri 150-180 g)4
-
soğan ikiye bölünmüş100 g
-
diş sarımsak1
-
pırasa sadece beyaz kısmı, parçalara bölünmüş (3 cm)100 g
-
taze zencefil (isteğe bağlı) soyulmuş, dilimlenmiş (2 mm)20 - 30 g
-
kereviz sapı ( 2-3 cm)100 g
-
dondurulmuş bezelye çözdürülmüş (bk. öneri)350 g
-
su damak tadına göre550 - 600 g
-
tuz1 ¾ tk
-
brokoli çiçeklerine ayrılmış400 g
-
toz karabiber2 tutam
-
krema50 - 100 g
Zorluk
kolay
Besin Değeri şuna göre 1 porsiyon
Protein
46 g
Kalori
2782 kJ /
664 kcal
Yağ
43 g
Karbonhidrat
19 g