Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Sos jogurtowy
- 200 g jogurtu naturalnego
- 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 10 g miodu, wielokwiatowego, płynnego
- ½ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- 1 szczypta soli
- 5 g czerwonej papryczki chili, świeżej, bez gniazd nasiennych
Kedgeree z dorszem i żółtkami z Varomy
- 250 g ryżu basmati
- 50 g czerwonej soczewicy, suszonej
- 500 g fileta z dorsza, bez skóry, najlepiej polędwicy
- 1 ¾ - 2 ½ łyżeczki soli
- ¾ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- 20 g masła, plus 2 łyżeczki do dorsza gotowanego na parze
- 1000 g wody
- 6 żółtek
- 2 ząbki czosnku
- 10 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 1 mm plastry
- 10 g oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka kurkumy, suszonej, mielonej
- ¼ łyżeczki kolendry, mielonej
- ¼ łyżeczki nasion kozieradki, mielonych (isteğe bağlı)
- ¼ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
- 1 szczypta kardamonu, mielonego
- natka pietruszki, świeża, tylko liście, do podania
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porcję
- Kalori
- 1571.2 kJ / 375.5 kcal
- Protein
- 23.5 g
- Karbonhidrat
- 43.6 g
- Yağ
- 11.4 g
- Doymuş Yağ
- 5 g
- Lif
- 1.8 g
- Sodyum
- 877.3 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
/search/tr-TR?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r316271