Cihazlar ve Aksesuarlar
Zeytinyağlı Sebzeli Enginar
Hazırlık 15 dk
Toplam 2sa 5 dk
6 porsiyon
Malzemeler
-
soğan ikiye bölünmüş100 g
-
zeytinyağı120 g
-
su450 g
-
limon suyu15 g
-
sarımsak1 diş
-
tuz ekstra 2 tutam tuz½ tk
-
şeker1 ½ tk
-
un¾ tk
-
enginar çanak (tanesi yakl. 90 g - Ø 8 cm) kararmaması için iyice limonlanmış6 adet
-
havuç küp küp kesilmiş (1 cm)100 g
-
patates küp küp kesilmiş (1.5 cm), kararmaması için suya koyulmuş130 g
-
bezelye, dondurulmuş90 g
-
dereotu yaprağı servis etmek için1 dal
Zorluk
kolay
Besin Değeri şuna göre 1 porsiyon
Protein
4 g
Kalori
1029.9 kJ /
246.4 kcal
Yağ
20.2 g
Lif
11.2 g
Karbonhidrat
12.4 g