Cihazlar ve Aksesuarlar
Buğday ve Nohutlu Soğuk Yoğurt Çorbası
Hazırlık 10 dk
Toplam 9sa
6 porsiyon
Malzemeler
-
aşurelik buğday 8 saat ıslatılmış (bk. öneri)140 g
-
su soğuk350 g
-
yoğurt1250 g
-
su soğuk350 g
-
tuz damak tadına göre1 ½ - 2 tk
-
kuru nane damak tadına göre3 - 4 tk
-
konserve nohut suyu süzülmüş180 g
-
nane yaprağı servis etmek için1 dal
-
sızma zeytinyağı servis etmek için4 tk
Zorluk
kolay
Besin Değeri şuna göre 1 porsiyon
Protein
10.4 g
Kalori
1044.1 kJ /
249.8 kcal
Yağ
11.8 g
Lif
3.2 g
Karbonhidrat
24 g