Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Gulasz karaibski
-
800
g mięsa z łopatki jagnięcej, bez kości (patrz wariant), pokrojonego na 3-4 cm kawałki
veya 800 g gulaszowego mięsa z jagnięciny, bez kości, pokrojonego na 3-4 cm kawałki - 50 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
- 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 60 g sosu Worcestershire
- 3 ząbki czosnku
- 150 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 180 g selera naciowego, łodyg, pokrojonego na kawałki
- 2 - 4 gałązki kolendry, świeżej
- 2 - 3 szczypty oregano, suszonego
-
2
liście laurowe, świeże
veya 1 liść laurowy, suszony - 1 - 1 ½ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
- 25 g oleju
-
20
g cukru trzcinowego
veya 20 g brązowego cukru - 50 g przecieru pomidorowego z puszki
- 1 - 1 ½ łyżeczki soli
- 450 g wody
Ryż gotowany na parze w filiżankach
- 160 g ryżu basmati
- 400 g wody
- 4 szczypty soli
-
4
łyżeczki oleju
veya 4 łyżeczki masła, niesolonego
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porcję
- Kalori
- 2438 kJ / 581 kcal
- Protein
- 45 g
- Karbonhidrat
- 45 g
- Yağ
- 23 g
- Lif
- 3.9 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
/search/tr-TR?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r151554