Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Baklava Hamuru
- 140 g süt
- 120 g sıvı yağ
- 1 yumurta
- 1 yumurta sarısı
- 15 g sirke
- 45 g yoğurt
- 450 g un
- 1 tutam tuz
- 1 paket kabartma tozu
- buğday nişastası, bezelerin arasına serpmek ve bezeleri açmak için (bk. Öneriler)
Baklavanın Hazırlanması
- 400 g ceviz
- 250 g tereyağı, oda sıcaklığında, tepsiyi yağlamak için ekstra tereyağı
- 150 g sıvı yağ
- buğday nişastası, bezelerin arasına serpmek ve bezeleri açmak için (bk. Öneriler)
- 510 g şeker
- 800 g su
- 1 dilim limon
- Besin Değeri
- şuna göre 20 porsiyon
- Kalori
- 43701 kJ / 10445 kcal
- Protein
- 65 g
- Karbonhidrat
- 1037 g
- Yağ
- 725 g
- Lif
- 51 g
Alternatif tarifler
Sokak Simiti
2 Std. 30 Min
İçli Köfte
2h
Kale Lahanası ve Beyaz Fasulye Çorbası
Değerlendirme yok
Kişniş ve Yumurtalı Sebze Çorbası
Değerlendirme yok
Meksika Fasulyesi ve Köz Mısırlı Salata
40 Min
Hindiba ve Gorgonzola Peynirli Puf Börekleri
1h 5min
Entekke Böreği
40 Min
Şerbetli Yoğurt Tatlısı
3 godz. 15 min
Pratik Puf Hamuru
2h
Tahinli Çörek
2h
Lokma
4 Std. 35 Min
Profiterol (Pastacı Kremalı)
2 Std. 45 Min