Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 1 yk tereyağı, yağlamak için
-
2
yk irmik, serpmek için
veya 2 yk yulaf gevreği ve ketentohumu, serpmek için -
250
g kavuzlu buğday
veya 250 g buğday - 1250 g su
- 10 g bal (isteğe bağlı)
-
20
g yaş maya, ufalanmış
veya 2 tk kuru maya - 50 g tam buğday unu
- 10 g balzamik sirke
- 1 tk tuz
-
100
g ay çekirdeği içi
veya 60 - 80 g karışık çekirdek (örn. kabak çekirdeği, ketentohumu) - un, serpmek için ekstra
- Besin Değeri
- şuna göre 1 dilim
- Kalori
- 409 kJ / 98 kcal
- Protein
- 4 g
- Karbonhidrat
- 12 g
- Yağ
- 4 g
Alternatif tarifler
Keşkül
3 Std. 20 Min
Zeytinyağlı Ekmek
2 Std. 10 Min
Yulaflı Meyve Püresi
20 min
Yer Fıstıklı Bar
1h 30min
Pratik Buğday Ekmeği
40 Min
Labne Peyniri
24h 15min
Rezene ve Balıklı Makarna
40 Min
Çikolatalı Brioş
5h 15 min
Buharda Minik Ekmekler
2 Std. 10 Min
Baget ekmek
3 Std. 45 Min
Sütlü Ekmek
2 godz. 35 min
Taze Otlu Tereyağlı Ekmek
45 Min