Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Mantı Hamuru
- 250 g un
- 1 yumurta
- 1 tk tuz
- 100 g su
- 1 tk limon suyu
Yoğurt Sosu
- 2 diş sarımsak
- 250 g yoğurt, tam yağlı
- ¼ tk tuz, damak tadına göre
Mantı İçi
- 40 g soğan, ikiye bölünmüş
- 5 dal maydanoz, taze, sadece yaprakları
- 150 g dana kıyma
- ¼ tk tuz, damak tadına göre
- ¼ tk toz karabiber, damak tadına göre
- un, serpmek için
- su, mantıları pişirmek için
Salçalı Tereyağ Sosu
- 1 ½ - 2 yk tereyağı
- 1 tk kuru nane
- 2 yk domates salçası
- 1 tk tatlı kırmızı toz biber
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porsiyon
- Kalori
- 1850 kJ / 442.2 kcal
- Protein
- 17.5 g
- Karbonhidrat
- 55.3 g
- Yağ
- 16.5 g
- Doymuş Yağ
- 7.9 g
- Lif
- 2.7 g
- Sodyum
- 955.1 mg
Alternatif tarifler
Kuru Meyveli Kek
2 Std. 30 Min
Kale Lahanası ve Beyaz Fasulye Çorbası
Değerlendirme yok
Kişniş ve Yumurtalı Sebze Çorbası
Değerlendirme yok
Fas Usulü Kuzu Burger ve Harissalı Yoğurt Sosu
Değerlendirme yok
Hindistan Cevizli Toplar
25 Min
Entekke Böreği
40min
Ev Yapımı Erişte
1h 5min
Asya Usulü Tavuk Çorbası
45min
Lokma
4 Std. 35 Min
Lahmacun (Bol Sebzeli ve Sarımsaklı)
1h
Buharda Lahanalı ve Etli Çin Mantısı
1h 35min
Profiterol (Pastacı Kremalı)
2h 45min