Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 100 g soğan, ikiye bölünmüş
- 2 - 3 diş sarımsak
- 40 g zeytinyağı
- 45 g biber salçası
- 400 g su
- 500 g kuzu but, kemiksiz, yağsız, kuşbaşı doğranmış (2-3 cm)
- 1 - 2 dal taze biberiye, sadece yaprakları
- 1 - 2 dal taze kekik, sadece yaprakları
- ¾ tk toz kimyon
- ½ tk karabiber
- 250 g havuç, dilimlenmiş (0.5 cm)
- 250 g kereviz sapı, küçük parçalara bölünmüş (yakl. 2.5 cm)
- 250 g kapya biber, ince şeritler halinde kesilmiş ( yakl. 5 cm x 1.5 cm)
- 1 ¼ tk tuz, damak tadına göre
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porsiyon
- Kalori
- 1713.5 kJ / 409.4 kcal
- Protein
- 25.4 g
- Karbonhidrat
- 10.1 g
- Yağ
- 28.1 g
- Lif
- 5.6 g
Alternatif tarifler
Sebzeli Tavuk
45min
Etli Türlü
1h 20min
Orman Kebabı
1h
Baharatlı ve Yer Fıstıklı Tavuk, Basmati Pilavı
1h 25min
Zighini ( Baharatlı ve Kuzu Etli Etiyopya Yahnisi)
1h 10 min
Çin Usulü Dana Eti
1h 20min
Frenk Soğanlı Patates ve Kuşkonmaz Eşliğinde Bonfile
1h
Sebzeli Nohut Yahnisi
45min
Kremalı ve Beyaz Şarap Soslu Midye
45min
Kurutulmuş Domates Pesto Dolgulu Tavuk Göğsü
50min
Sebzeli Dana Yahni ve Gnocchi
1h 30 min
Tavuk ve Körili Mercimek
35min