Bayramınızı tatlandıracak lezzetler

Lokumdan şerbetli tatlılara, çikolatalı tatlılardan şekerlemelere kadar farklı damak tatlarına hitap eden tariflerimize göz atın.

Lokumlar

Türk tatlıları

Daha fazlası

Lokumun tarihçesi

Pers İmparatorluğu'nda M.Ö 226 ve 652 yılları arasında hüküm süren Sasanilerin tükettiği tatlı 'abhisa', kesin olmamakla birlikte lokumun kökeni olarak bilinir. Lokum ilk başlarda 'rahat ul-hulküm' yani ‘boğazı rahatlatan’ olarak adlandırılırmış, geçen süre içerisinde 'lokum' denmiştir. Anadolu'daki bilinirliği 15. yüzyılda yaygınlaşmıştır. Osmanlı'da seri üretim 1777 yılında başlamıştır. İlk başlarda bal, meyve şurubu ve un ile karıştırılarak üretilmiştir. Nişasta ve rafine şekerin icadı ile günümüze kadar tat değişiklikleri yaşamıştır.

Şekerlemeler

Daha fazlası

Çikolatalı tatlılar

Daha fazlası

Sevdikleriniz için el yapımı hediyeler hazırlayabilirsiniz. Lezzetli hediyelere uygun, harika ve pratik paketleme önerilerimiz var.

göz atın