Thermomix® yıllardır dünyanın farklı yerlerinde yaşayan kullanıcıları için yemek hazırlamayı stressiz hale getirdi. Bıçak kapağı yemek pişirme deneyiminizi kolaylaştırırken aynı zamanda yeni teknikler denemenize olanak sağlıyor.
Thermomix® Yavaş Pişirme ve Vakumda Pişirme modları ile sizlere düşük derecelerde daha uzun süren pişirme deneyimleri sunar. Bıçak kapağı, daha yumuşak malzemelerin veya vakum poşetlerinin bıçakla temas etmesini önlemek için kullanılır. Bu akıllı aksesuar, bıçakları karıştırmayı engellemeyecek şekilde kaplayarak eşit ısı ve hassas pişirme sağlar.
Thermomix®'in hassas sıcaklık seviyelerinden en iyi şekilde yararlanmak için bıçak kapağını Yavaş Pişirme ve Vakumda Pişirme modlarında kullanın. İster yahnilik etlerinizi ağır ağır pişirin, ister porsiyonlara ayırdığınız balığınızı vakumda pişirme tekniği ile hazırlayın, Thermomix® hepsini zahmetsiz hale getirir.
Tavuk göğsü, balık, köfte veya fasulye gibi daha yumuşak malzemeleri pişirmek için kullanabilirsiniz. Bıçak kapağı, aynı zamanda Varoma ve süzgece kıyasla daha az sıvıyla, daha küçük veya tek kişilik porsiyonlar hazırlamak için de harika bir araçtır. Örneğin:
• Haşlanmış somon balığı: Bıçak kapağını yerleştirin ve bıçak kapağının üzerine 2 x 120 g somon filetosu koyun. 1 adet doğranmış soğan ve 1 adet defne yaprağı ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Somonun üzerini örtecek kadar su ekleyin ve ardından 15 dakika/100°C/hız 1'de pişirin. Haşlanmış somonu sıcak veya soğuk olarak servis edin.
• Köfte gibi şekil verilen dagılması kolay narin yiyecekleri, bıçak kapağının üzerinde, sıvı veya et suyu içinde kolayca pişirebilirsiniz. Nohut, fasulye, barbunya gibi yiyecekleri kolayca pişirebilirsiniz.
Thermomix® ile daha yaratıcı olun.