Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Somon ve Kaplaması
- 100 g beyaz tost ekmeği, küçük parçalara bölünmüş
- 1 yk esmer şeker
- 10 g maydanoz, taze, sadece yaprakları
-
1
misket limonu, şeritler halinde soyulmuş, sadece yeşil kısımları
veya 1 limon, şeritler halinde soyulmuş, sadece sarı kısımları - 60 g hardal
- 15 g tereyağı, yumuşak
- 1 tk tuz
- 1 tutam karabiber
- 4 somon fileto, derisiz, kılçıksız (her biri yakl. 130 g, en kalın kısımları yakl. 3 cm)
- 2 - 3 yk file badem veya pirinç badem
Yeşil Püre
- 30 g zeytinyağı
- 30 g soğan, dörde bölünmüş
- 200 g dondurulmuş bezelye, çözdürülmüş
- 200 g patates, küçük parçalara bölünmüş (1 cm)
- 120 g süt
- 1 tk tuz
- 1 tutam karabiber
- 150 g ıspanak yaprağı, dondurulmuş
- 20 g tereyağı, yumuşak
- 1 tutam muskat, toz
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porsiyon
- Kalori
- 2823.5 kJ / 674.8 kcal
- Protein
- 41.4 g
- Karbonhidrat
- 38.5 g
- Yağ
- 40.4 g
- Doymuş Yağ
- 11.2 g
- Lif
- 7.5 g
- Sodyum
- 1587.4 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Hardallı Patates Salatası
1h
Yeşil Mercimekli Kinoa Salatası
35min
Çikolatalı Mısır Gevreği Topları
50 min
Quark'lı Yulaf Ekmeği
1h
Buharda pişmiş ıspanak
15min
Miso Çorbası, Sakeli Deniz Ürünleri ve Pilav
1h 10 min
Kurutulmuş Domates ve Kremalı Tavuklu Penne
30min
Patates ve Kefirli Ekmek
1h 50 min
Akdeniz Usulu Sucuklu Deniz Ürünleri Risotto
1 Std. 5 Min
Kurutulmuş Domates ve Fesleğenli Ekmek
1h 50 min
Brokoli Kuskuslu ve Portakallı Somon
45 min
Meksika Fasulyeli ve Sebzeli Kinoa Salatası
30min