Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 200 g irmik
- 25 g antep fıstığı, tuzsuz
- 300 g süt
- 300 g su
- 300 g şeker
- 100 g tereyağı, parçalara bölünmüş (2 cm), yağlamak için ekstra tereyağı
- Besin Değeri
- şuna göre 4 porsiyon
- Kalori
- 12258.9 kJ / 2930 kcal
- Protein
- 43 g
- Karbonhidrat
- 465 g
- Yağ
- 105.8 g
- Doymuş Yağ
- 59.7 g
- Lif
- 9.9 g
- Sodyum
- 184.6 mg
Alternatif tarifler
Tahinli Un Helvası (Tosmankara)
20 min
Karamel Soslu Hurmalı Kek
1 Std.
Havuçlu Çiğ Kek
3 godz. 15 min
Kavrulmuş Soğanlı Bol Mercimekli Pilav (Mujadarrah)
1h 5min
Pratik Aşure
2 Std. 15 Min
Dereotlu Poğaça
45 Min
Uzakdoğu Sebzeleri Eşliğinde Beş Baharatlı Mantarlı Ördek ve Pirinç Pilavı
1h 5min
Şerbetli Yoğurt Tatlısı
3 godz. 15 min
Ceviz ve Havuçlu Ekmek
2h
Ekmek Köfteli Tavuk Suyu Çorbası
1h 5min
Kıymalı Ispanak
45 Min
Güllaç
3h 25min